Cous Cous Hawaii

Je leest het al, geen pizza hawaii maar cous cous hawaii.
Ik wilde graag een friszoete salade maken, danas hoofdingredient cous cous en ananas. Een beetje een gekke combi maar het werkt! De zoetigheid van de ananas is echt wel lekker bij de cous cous. Voor een zomerse dag is dit gewoonweg heerlijk. Hieronder kun je lezen hoe ik dit heb gemaakt.

Beschrijving

Wat heb je nodig

500 Gram couscous

750 ML Water

2 Eetlepels honing

Rasp van 1 Citroen

Sap van 1 Citroen

Peper

3 Plakjes anans

Handjevol rozijnen

Handjevol walnoten

1 Appel

3 bosuien

1 Rode ui

400 Gram tijgergarnalen

Panko panneerneel

1 Ei

Bloem

1 Rode paprika

Cherrietomaatjes

Bereidingswijze

Neem je coucous pan en doe hier een liter water in. Laat het water koken. Doe je cous cous in een grote bak en voeg hier 20 ml zonnebloemolie bij en een gladgestreken eetlepel zout, meng de olie en de zout goed in je couscous. Zodra er damp van je pan afkomt kan je de couscous in je pan doen. Deze moet je 20 minuten laten stomen. 

Na 20 min doe je de cous cous weer terug in je grote schaal. Laat deze even afkoelen anders verbrand je je vingers. voeg nu 300 ML water toe aan de cous cous, meng dit goed met je vingers door de cous cous heen. Laat de cous cous het water even goed op zich nemen. Als het water is opgedroogd ga je weer met je handen door de cous cous heen. Zorg dat alles goed loskomt er mogen geen balletjes vast geplakte cous cous meer in zitten. Doe nu je cous cous weer terug in de stoompan en laat het weer 20 min door stomen. Na 20 min doe je er wederom 300 ML water bij en herhaalt het proces. Na de 3e keer stomen doe je er 150 ML water bij en herhaalt weer het proces.. Na het stomen haal je hem er weer af, laat het even afkoelen en doe er een eetlepel boter bij. Meng het goed met je cous cous. Laat hem weer even 10 min stomen. Haal hem nu van je stoompan af en doe de cous cous weer in je grote schaal. De cous cous is nu klaar.

Wel de rozijnen in een bak water en laat deze even staan

Bereid je garnalen voor. Was de garnalen, verwijder de darmkanaal en was de garnalen nogmaals. Ik heb gekozen voor vriesgevroren garnalen waarvan de buitenste laag al verwijderd is. Dep de garnalen in bloem en vervolgens in een losgeklopt ei. Hierna kun je de garnalen in de panko deppen. Bak de garnalen in een koekenpan met een laagje zonnebloemolie.

Nadat de garnalen gebakken zijn snijd je de ananas in stukjes, lek je de rozijnen uit en snijd je de appel in kleine stukjes. Schil de rode ui en snijd deze ook in kleine blokjes. Je doet het zelfde met de bosui, was deze en snijd hem in stukjes. Ontpit de paprika en snijd deze in blokjes, halveer de cherrietomaatjes.
Maak een sausje van je citroensap en rasp met de honing en de peper.
Meng de appel, ananas, walnoten met de uien, paprika en tomaatjes en voeg het toe aan de cous cous. Voeg het sausje toe en de garnalen. Meng alles goed samen en je kunt genieten van een simpele maar lekkere salade.

Geniet er van!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *