Moroccan Classic Oma’s Ghribia

Vanaf dat ik een klein meisje was maakte mijn lieve oma Allah y rahma deze koekjes. Iedereen maar dan ook iedereen in ons gezin is dol op deze koekjes. Ze smelten letterlijk op je tong. Dit recept is super easy en maak ik elk jaar met Eid. Hieronder kun je lezen wat mijn bereidingswijze is.

Beschrijving

Wat heb je nodig:

1 Kilo bloem
250 Gram suiker
15 Gram bakpoeder
1 Vanillesuiker
400 ML zonnebloemolie
Kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een ruime kom en voeg hier de bloem, suiker, bakpoeder, vanillesuiker en zonnebloemolie toe. Meng het geheel goed samen en kneed het deeg tot een mooie bal.

Maak nu mini piramides van 25 gram. Druk op het topje een kuiltje en strooi hier wat kaneel in. Bak hierna de koekjes af gedurende 30 min.

Zodra de koekjes gaar zijn haal je deze uit de oven en laat je ze eerst heel goed afkoelen voor je ze van de bakplaat afhaalt. De koekjes breken makkelijk vandaar dat je ze even moet laten rusten.

Hierna kun je lekker genieten van deze heerlijke koekjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *