Gevulde Batbots

Elke Ramadan moet dit gerecht bij ons op tafel komen te staan. Elke keer weer moet ik er een stukje van nemen. Niet te veel want ik wil absoluut niet in kilos aankomen. Deze batbots zijn lekker en enorm simpel om te maken.

Hieronder kun je lezen hoe ik dit heb gedaan.

Beschrijving

Wat heb je nodig

1 Kilo bloem
200 Gram fijne griesmeel
5 Gram gist
1 Theelepel suiker
2 Theelepels zout
700 ML lauw water

Vulling

250 Gram kipfilet
1 Rode paprika
1 Groene paprika
2 Wortelen
2 Prei
1 Rode peper
Bosje Peterselie
Bosje Koriander
1 Theelepel gember
1 Theelepel kurkuma
1 Theelepel peper
Geraspte kaas
1 Kipbouillon

Bereidingswijze

Bereid als eerst het deeg voor. Neem een ruime kom en doe hier de bloem en fijne griesmeel in, voeg aan de ene kant gist en suiker toe en aan de andere kant het zout. Voeg beetje bij beetje het water toe en begin met het kneden van het deeg. Je kunt het deeg kneden in een keukenmachine of met de hand. Ik heb dit met de deegmachine gedaan omdat ik het makkelijker vind. Kneed het deeg goed door, 10 min met de deegmachine of 20 min met de hand. Zo zorg je ervoor dat het deeg lekker luchtig wordt.

Nadat het deeg goed gekneed is neem je een andere schaal, deze vet je in met zonnebloemolie. Doe hier je deeg in. Laat het deeg nu gedurende 1 uur rijzen. Terwijl je deeg aan het rijzen is begin je aan je vulling.

Snijd deze kipfilet in hele kleine blokjes. Schil de ui, was deze en snijd deze in smalle reepjes. Rasp het bovenste laagje van de wortelen en snijd de wortelen ook in hele kleine blokjes. Was de prei en snijd deze in smalle reepjes. Snijd de paprika ook in kleine blokjes. Neem een koekenpan en voeg hier olijfolie aan toe. Zet de koekenpan op een middelmatig vuurtje en doe hier de ui en de kipfilet in. Bak de kipfilet rustig gaar. Voeg hierna alle groenten toe en bak het rustig samen. Nadat alle groenten bijna gaar zijn voeg je de kurkuma, gember en peper toe. Ook het bouillonblokje mag er bij en meng alles goed samen. Snijd het rode pepertje in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Was de peterselie en koriander en snijd deze fijn. Voeg dit dan toe aan de pan. Bak alles nog een minuut of 3 door en de koekenpan kan van het vuur gehaald worden.

Lek de groenten met kipfilet goed uit. De olie moet goed uitlekken.
Laat de groenten dan ook goed afkoelen voordat je verder gaat.

Ondertussen is het deeg gerezen en kun je beginnen met het deeg te verdelen. Maak kleine balletjes van het deeg. Laat het deeg nogmaals 20 min rijzen.

Nadat de bolletjes wederom zijn gerezen kun je beginnen met vullen van de broodjes. Druk het deeg wat platter en doe er een lepel vulling in. Vouw het broodje dicht. Smeer de bolletjes in met zonnebloemolie en bak deze af in een koekenpan. Bak de broodjes aan beide kanten mooi rood bruin.

Geniet van deze heerlijke broodjes.0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *