Filet ‘o Fish Pakketjes

Mijn inspiratiebron voor deze heerlijke pakketjes is toch wel echt Ellouisa Cooking, ze kwam met de Big Mac rolls. Toe dacht ik hmm waarom niet een Filet o fish versie…Zo ben ik de keuken van mijn moeder begonnen. Papa ging toch boodschappen doen en heb ik hem meteen gevraagd wat boodschappen voor mij mee te nemen. Zo gezegd zo gedaan.

Toen de boodschappen eenmaal in huis waren ben ik begonnen aan deze heerlijke pakketjes. Tijdens ons iftar heeft iedereen genoten! Dit is gewoon een blijvertje. Omdat het thuis zo een hit is wil ik deze dan ook delen.

Beschrijving

Wat heb je nodig

Grote loumpia vellen

Iglo vissticks

Cheddar kaas plakjes

100 Gram Zaanse mayonaise

100 Gram magere yoghurt dressing

Zure augurken

2 Eetlepels bloem

200 ML water

Zonnebloemolie

Koekenpan om in te bakken

Bereidingswijze

Laat vooraf je begint eerst de loumpia vellen goed ontdooien. Voor elk pakketje heb je 3 vissticks. Bereken hoeveel pakketjes je wilt maken en bak deze in de oven of de airfryer. Bak de vissticks goed knapperig. Ik heb ze in de airfryer gedaan op 200 graden gedurende 15 min.

Nadat de vissticks zijn afgebakken, laat je ze eerst goed afkoelen.
Maak eerst je bloem papje om de vellen dicht te kunnen vouwen.
Neem een schaaltje en doe hier het water in en de bloem. Meng dit goed samen tot je geen klontjes hebt.

Maak je saus, voeg de zaanse hoeve mayonaise samen met de magere yoghurt dressing en meng dit samen. Snijd de augurken in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan je saus. De hoeveelheid augurken kun je zelf bepalen. Ik heb er 5 kleine augurken in gedaan.

Neem een loumpia vel en leg hier in het midden een plakje cheddarkaas op. Vervolgens doe je er een lepel saus op de kaas. Nu kan de vissticks er op gelegd worden. Vouw het pakketje nu dicht. Plak het pakketje dicht met de bloemmengsel. Zodra je het pakketje hebt dicht gevouwen vouw je er een 2e vel filodeeg omheen. Dit zodat de kaas er niet doorheen komt wanneer je de pakketjes gaat afbakken in de koekenpan.

Doe dit met alle pakketjes, smeer dan de pakketjes in met een laagje zonnebloemolie en bak deze mooi goudbruin aan beide kanten in de koekenpan. Snijd ze diagonaal voordat je het uitserveert.

Geniet van deze overheerlijke en makkelijke Filet ‘o Fish pakketjes.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *