Nasi Ballen

Ik blijf even in de rijstsfeer, vandaag deel ik dan deze overheerlijke nasi ballen gemaakt met Pilav rijst. Ik had nog wat rijst over en wilde dit absoluut niet verspillen Het recept van de pilav kun je hier vinden.
Hieronder deel ik hoe je verder gaat met de nasiballen zelf.

Beschrijving

Wat heb je nodig

400 Gram chinese wokgroenten

1 Theelepel Laos

1 Theelepel kurkuma

1 Theelepel gemberpoeder

20 ML Ketjap Manis

250 Gram Kipfilet

Olijfolie

3 Eieren

300 Gram gekruide paneermeel

Bereidingswijze

Bereid de pilav zoals hier beschreven.

Neem een ruime wokpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Zet de pan op een middelmatig vuurtje. Bak de kipfilet gaar, voeg dan de groenten en toe en bak deze rustig mee. Nadat de groenten en kipfilet gaar zijn zet je het vuur op een lagere stand. Voeg dan de laos, kurkuma en gemberpoeder toe. Meng het geheel samen. Voeg daarna ook de ketjap toe. Meng nogmaals samen en zet dan het vuur uit. Voeg hierna de rijst toe en meng de saus en de rijst samen. Laat het geheel rustig afkoelen.

Zodra het afgekoeld is ga je verder. Voeg 1 ei toe aan je rijst en 150 Gram gekruide paneermeel. Meng dit allemaal samen met een spatel. Je zult merken dat de rijst nu plakkerig wordt en je er makkelijk balletjes mee kunt maken.

Rol dan balletjes met het zelfde gewicht. Mijn balletjes wegen 35 of 40 gram. Liever niet groter of kleiner. Nadat je balletjes hebt gemaakt doe je ze kort voor een minuut of 15 in de koeling.

Kluts nu de overige 2 eieren. Haal de nasiballen uit de koelkast en rol de nasibal eerst in het ei dan door de overige paneermeel. Doe dit met alle nasiballen.

Nadat je klaar bent neem je een ruime koekenpan en doe hier zonnebloemolie in. Verwarm de olie goed op zodat je de nasiballen erin kunt bakken. Bak de nasiballen mooi goudbruin en laat ze uitlekken op een keukenrol papiertje.

Serveer met chillisaus.

Geniet er van.0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *