Pilav met Kalf & Roomsaus

Soms wil ik eens wat anders proberen. Ik had nog kalfsvlees in huis. Als je het goed bereid is het enorm mals. Zo vind ik het persoonlijk het lekkerst.
Lekkere rijst erbij met een sausje, zo maak je mijn dag helemaal goed!
Zo heb ik vorige week dit gerecht gemaakt. Vanwege de Ramadan hebben we dus pas met Ma3reb pas kunnen proeven. Ik kan je zeker zeggen dit wordt een gerecht die standaart bij ons zal blijven. Hij zal vaker voorkomen. Persoonlijk ben ik niet zo een rijst eter mijn man wel. Deze combinatie vond ik heerlijk!

Hieronder kun je lezen hoe ik het gerecht heb bereid.

Beschrijving


Pilav

Wat heb je nodig

100 Gram vogeltongetjes pasta

300 Gram witte rijst

125 Gram kruidenboter

1 Kipboullion

650 ML water

Kalf Roomsaus

200 Gram Kalfsvlees

1 Courgette

1 Rode paprika

150 Gram champignons

1 Blikje tomatenpuree

250 ML kookroom

1 Groentenboulion

Olijfolie

Chillivlokken

200 Gram Cherrietomaatjes

Bereidingswijze

Begin eerst met je saus, deze kan je naderhand opwarmen.
Neem een goede pan. doe hier een scheut olijfolie in. Snijd het vlees in kleine stukjes en voeg het toe aan de pan. Zet de pan op het vuur en bak het vlees rustig gaar. Was de groenten en snijd deze in blokjes en voeg het toe aan het vlees. Bak ook de groenten mee.

Nadat de groenten beet gaar zijn voeg je het blikje tomatenpuree toe.
Meng alles goed samen. Voeg hierna een theelepel chillivlokken en de groentenboulion toe. Meng het wederom samen met een spatel. Voeg dan de kookroom toe. Meng het voor het voor de laatste keer en je saus is klaar. Zet het vuurtje op de laagste stand en laat het nog 5 min door sudderen. Doe de deksel op de pan en na 5 min kan je de pan van het vuur halen.Begin dan aan de pilav. Neem een ruime pan en doe hier een scheut zonnebloem olie in. Zet de pan op een laag pitje. Voeg de vogeltongetjes pasta toe en bak het rustig tot de pasta een lichtbruine kleur heeft.

Was de rijst en voeg deze dan toe aan de pan met de vogeltongetjes. Bak de rijst een minuut mee, voeg dan de kruidenboter toe. Meng het geheel samen. Voeg dan het water en de kipboullion toe. Doe de deksel op de pan en laat de rijst rustig gaar worden, de rijst is met 30 min gaar. Zodra de rijst gaar is zet je het vuur uit en laat je de pan even 15 min staan met de deksel op de pan.

Hierna kun je het gerecht opdienen.

Geniet er van

2 antwoorden
 1. Halima
  Halima zegt:

  Hooi Sihem. Gerecht ziet er super lekker uit! Kan ik i.p.v. een blikje tomatenpuree van 70 gram ook tomatensaus gebruiken?
  Bedankt voor het delen! Xx

  Beantwoorden
  • sihamdaily
   sihamdaily zegt:

   Hoi Halima,

   Dankjewel. Het liefst tomatenpuree maar je zou het kunnen vervangen met tomatensaus.

   Deel het met alle liefde! Succes ermee. X

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *