Gesuikerde Donuts

Lang heb ik geëxperimenteerd met donuts. Steeds was het dan net niet. Tot ik hierop terecht kwam. Deze donuts zijn heerlijk luchtig en hebben een heerlijke vanille smaak. Ze zijn makkelijk te maken. Lees hieronder de bereidingswijze.

Beschrijving

Wat heb je nodig

600 Gram bloem

260 ML Volle melk

2 Eieren maat M

11 Gram instant gist

100 Gram ongezoute roomboter

40 Gram fijne suiker

Zakje vanille suiker

Topping donuts

Fijne suiker
Kaneel ( eventueel )
Vanillesuiker ( eventueel )


Bereidingswijze

Gebruik de keukenmachine voor het kneden van het deeg. Dit zodat je deeg luchtiger zal zijn dan als je met de hand kneed. Neem de kom van je keukenmachine en doe hier je bloem in. Voeg de suiker, vanille suiker en gist toe. Hierna kan de eieren, melk en de roomboter in bloekjes toegevoegd worden. Kneed het deeg 2 min op een lage stand. Hierna kan je de keukenmachine op een hoge stand zetten. Laat hem een minuut of 10 doorkneden. Doe je het toch met de hand dan raad ik je aan het kneedtijd te verdubbelen om het beste resultaat te behalen.

Nadat het deeg klaar is met kneden vet je een andere kom licht in met wat zonnebloem olie. Doe hier je deeg in en dek het af. Laat het deeg gemiddeld 1 uur rijzen.

Nadat het deeg mooi verdubbeld is kun je beginnen met het uitrollen van het deeg. Zorg bij het uitrollen van het deeg dat het overal gelijkmatig gerold is tot een dikte van ongeveer 1,5 tot 2 cm dik. Neem een glas of een donut cutter en druk er rondjes uit. Met een flesdop kun je het middelste gat eruit drukken als je geen donut cutter hebt. Laat het deeg dan nogmaals 30 min rijzen.

Neem nu een ruime koekenpan en voeg hier een laag zonnebloemolie aan toe. Laat de olie goed heet worden tot ongeveer 160 graden. Heb je geen thermometer? Zet je vuur middelhoog en laat het rustig heet worden. Doe je het te heet dan brand de donut aan en wordt hij niet gaar aan de binnenkant.

Waar je op moet letten bij het bakken is dat de donut tijdens het bakken opzwelt. Dit is een goed teken. Zo worden de donuts lekker luchtig.
Bak de donut aan beide kanten mooi rood.
Laat ze dan uitlekken op een bekleedde schaal met keukenpapier. De keukenpapier vangt alle olie op zo heb je geen al te vette donut.

Nadat je klaar bent neem je een schaaltje suiker ( je kunt er vanille suiker of kaneel aan toevoegen ) en dept de donut er aan beide kanten in.

Nadat je dit hebt gedaan kun je lekker genieten van de lekkerste donuts ever!

Donuts kun je in een luchtdichte doos 3 dagen bewaren. Wil je ze langer bewaren doe ze dan in een lucht dichte doos in de vriezer! Wanneer je er zin in hebt laat je ze ontdooien en op kamer temperatuur komen.

Geniet er van.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *