Fusilli Gerookte zalm

Tomaatjes en spinazie in huis. Gerookte zalm gekocht omdat ik het door mijn salade wilde. Tja, wat doe ik met de rest. Al snel had ik een idee om er een soort van pasta pesto van te maken maar een tikkeltje anders. Fusilli met gerookte zalm, champignon, spinazie en cherrie tomaatjes. Lekker en snel, dat gaat bij ons thuis altijd goed!

Hieronder lees je wat de bereidingswijze is van dit heerlijke gerecht.

Beschrijving


Wat heb je nodig

250 Gram gesneden champignons

250 Gram gekleurde fusilli

250 ML kookroom

200 Gram groene pesto

300 Gram verse spinazie

200 Gram cherrie tomaatjes

1 Groenteboullion

Olijfolie

Geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt voeg je de fusilli toe.


Neem een ruime koekenpan. Voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Was de champignons en doe deze in de pan. Zet de pan op een middelmatig vuurtje. Laat de champignons 1 minuut bakken, was dan de spinazie en voeg deze toe aan de pan. Bak het door tot de spinazie volledig is geslonken. Voeg hierna de ( gewassen ) cherrietomaatjes toe. Meng alles samen met een spatel. Wanneer je dit het gedaan voeg je de groene pesto toe. Hierna kun je meteen de kookroom er bij doen. Meng alles nogmaals samen. Kruimel dan het boullion blokje in je pan en meng alles nogmaals samen.

Laat de pan nog een minuut of 3 door pruttelen.
Snijd dan de gerookte zalm in reepjes. Haal de pan met je saus van het vuur en voeg de gerookte zalm toe. Meng het geheel samen.

Zodra de pasta gaar is lek je deze uit en voeg je het toe aan je pasta saus. Je kunt het gerecht opdienen. Rasp er parmezaanse kaas boven en geniet van dit heerlijke gerecht.0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *