Oreo Cheese Velvet Cake

Vele onder ons vieren Pasen. Pasen is niet alleen een deel van het Christelijke geloof maar ook een onderdeel voor kinderen geworden. De paashaas die eieren verstopt en de kinderen die deze gaan zoeken. Verder is de paasbrunch een enorme hype geworden. Waar gezinnen samen komen om samen te brunchen.

Zelf ben ik Islamitisch en vier ik geen Pasen. Gezien mijn blog voor iedereen bedoelt is wil ik graag deze overheerlijke cake met jullie delen. Deze zou je uiteraard voor je paasbrunch kunnen maken of gewoon zoals mij omdat je er zin in hebt. Een overheerlijke velvety chocolate cake met een oreo cheesecake vulling. De cake is heerlijk smeuig en niet al te machtig.

Lees rustig verder en probeer deze heerlijke cheesecake tulband eens uit.

Beschrijving

Wat heb je nodig:

De Cake:

325 Gram bloem 

240 ML zonnebloem olie

250 Gram suiker 

1 Zakje vanillesuiker

2 Eieren maat L 

60 Gram Cacao

1 Theelepel bakingsoda

1 Eetlepel azijn

1 Theelepel zout 

240 ML karnemelk

2 Theelepels vanille aroma 

Cheesecake vulling

400 gram monchou

250 gram zure room

50 gram suiker

1 ei 

1 Rol oreo koekjes

Decoratie

1 Rol Oreo koekjes

Paaseitjes

Bereidingswijze

Verwarm je oven op 180 Graden

Neem een schaal en doe hier alle droge ingrediënten in. De bloem, suiker, zout, bakingsoda, cacao en vanillesuiker. 

Neem een andere schaal en doe hier de natte ingrediënten in. De olie, karnemelk & vanille aroma. Meng het geheel samen met een garde, meng dit goed tot een mooi geheel.

Voeg de eieren en de vanille suiker en het azijn toe en wederom goed mixen. Voeg hierna de natte ingrediënten toe aan de bloem. Neem nu een mixer en mix gedurende 4 minuten alles goed samen op de hoogste stand.

Bereid nu je cheesecake voor. 

Mix de monchou samen met de zure room, het ei en de suiker. Mix alles tot een glad geheel. Voeg zonodig nog een theelepel vanille aroma toe. Breek de oreo in kleine stukjes en voeg het toe aan je cheesecake beslag.

Begin nu met het vullen van je bakvorm. 

Begin met een laag chocoladecake beslag. Giet de helft van het beslag in je bakvorm. Giet hierna het volledige cheesecake beslag erboven. Doe dit in het midden van de bakvorm. Voeg hierna de rest van de chocoladecake beslag toe aan je bakvorm boven de cheesecake beslag.

De taart mag nu gedurende 50 tot 60 min in de oven op 180 graden. Als je merkt dat de taart te donker wordt terwijl deze nog niet gaar is dek de taart dan met aluminium folie en laat hem rustig gaar worden.

Nadat de cake gaar is laat je hem eerst gedurende 30 min afkoelen. Hierna kan je de cake uit de vorm halen.

Breek de andere oreo koekjes en strooi deze boven je tulband. Decoreer verder met Paaseitjes. Laat de taart nog even goed afkoelen. Zo nodig nog een uurtje in koelkast zodat de cheesecake goed kan opstijven en op temperatuur kan komen.

Geniet van dit overheerlijke stukje CheeseCake.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *