Dadelkoekjes

Ramadan is nog niet begonnen maar toch wil ik dit heerlijke koekje met jullie delen. Dit is het perfecte koekje die je niet mag missen op je bord met koekjes tijdens Eid.

Hieronder kun je de bereidingswijze lezen.


Beschrijving

Wat heb je nodig:

230 Gram bloem

1 Theelepel kaneel

80 Gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur

100 Gram suiker

150 Gram gehakte dadels

1 Ei

3 Eetlepels melk

Pecannoten of walnoten ter decoratie

Bereidingswijze

Neem een ruime schaal en zeef hier de bloem in. Voeg hierna de kaneel, boter in blokjes en suiker toe. Snijd de dadels in kleine blokjes en voeg deze dan ook toe aan de bloem. Meng het geheel samen. Er ontstaat een korrilig deeg. Neem een klein schaaltje en breek hier het ei in. Voeg de melk toe en meng het met een garde samen. Hierna voeg je het ei melk mengsel toe aan de bloem. Kneed het nu allemaal samen tot je een mooie bal deeg hebt.

Neem nu een weegschaal, maak kleine balletjes. Wil je gelijke balletjes weeg ze dan af. Mijn balletjes wegen 30 gram. Dit doe ik met alle koekjes. Neem een bakplaat en leg er bakpapier op. Leg hier je koekjes op. Decoreer het koekje met een pecannoot of een walnoot. De koekjes kunnen hierna gedurende 25 min in een voorverwarmde oven op een stand van 180 graden.

Bak de koekjes mooi af, laat ze eerst goed afkoelen voor je ze van de bakplaat af haalt.

Geniet er van

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *