Mac ‘n Spinache

Mac ‘ Cheese kennen we natuurlijk allemaal. Het gerecht uit Amerika bestaande uit macaroni en enorm veel kaas. Sommige van ons zullen dat vast en zeker lekker vinden. Ik ben er niet zo een voorstander van. Het lijkt mij echt een enorme calorie bom!

Gisteren wilde ik macaroni maken met de ingrediënten die ik in huis had. Aangezien het niet veel was heb ik moeten improviseren. Toen we eenmaal aan tafel zaten vonden we beide het gerecht verrassend lekker! Ook jullie moeten van dit gerecht kunnen genieten dus deel ik het recept met jullie mee!

Beschrijving

Wat heb je nodig:

300 Gram macaroni

300 Gram verse spinazie

200 ML kookroom

300 gram tomatenblokjes in knoflook

1 Groenten Boullion blokje

200 Gram witte champignons

250 Gram kipfilet

Bereidingswijze

Neem een pan water zet deze op het vuur. Zodra het water bijna kookt voeg je de macaroni toe en kook je deze in 10 a 12 minuten gaar.

Neem een ruime koekenpan en doe hier een scheut olijfolie in. Snijd de kipfilet in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de kipfilet rustig gaar. Was de spinazie en voeg deze toe aan de pan. Bak de spinazie met de kipfilet samen. Was de champignons en snijd deze in smalle plakjes. Wanneer de spinazie is geslonken voeg je de champignons toe aan de pan. Bak het kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes en de room toe. Meng alles goed samen en kruimel dan het boullion blokje in je pan. Meng het nogmaals goed samen en laat het even 5 minuten pruttelen.

Zodra je macaroni gaar is lek je deze uit en voeg je het toe aan de saus. Als je dit gedaan hebt kun je de pasta opdienen. Rasp er wat parmezaanse kaas over en je kunt genieten van het heerlijke gerecht!


2 antwoorden
 1. hanan
  hanan zegt:

  hey siham, wat als je geen kookroom in huis hebt ? Kan je deze vervangen of weglaten? Yammiee hier heb ik zo’n zin in! bedankt voor al je recepten !

  Beantwoorden
  • sihamlkc
   sihamlkc zegt:

   Hoi Hanan, je zou kookroom kunnen vervangen met ongeklopte slagroom. Het liefst niet weglaten het aangezien het de echte romige smaak geeft.

   Graag gedaan❤️

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *