Wij persoonlijk vinden een lekkere soep nooit erg. Soep tijdens de lunch, als tussendoortjes of bij het avond eten.
Aantal weken geleden heb ik een lekkere champignon soep gemaakt. Oh Boy it tasted good. Ik heb er zelf niet al te veel van genomen omdat ik natuurlijk aan de lijn ben. Op het werk vonden ze het heerlijk zo is hij thuis ook goed ontvangen. Hierbij deel ik dan ook het recept met jullie mee.

Beschrijving

Wat heb je nodig

1 Rode ui

400 Gram witte champignons

1 Groente bouillon

1 Kip bouillon

50 Gram creme fraiche

1 Eetlepel bloem

30 Gram ongezouten roomboter

2 L water

Bos ui

 

Bereidingswijze

Neem een ruime soepppan  doe hier de roomboter in. Schil de ui, was deze en snijd deze in reepjes. Was de champignons en snijd deze ook in plakjes. Doe de ui en de champignons in de pan en zet deze op een laag vuurtje. Bak het geheel een minuut of 3. Voeg hierna de bloem toe. Meng het met een spatel. Heb je dit gedaan voeg dan beide bouillonblokjes en direct het water toe en roer het goed door. Blijf gedurende 5 minuten roeren. Voeg hierna de creme fraiche toe en roer de soep nogmaals goed door. Laat het geheel gedurende 20 min koken.

Na 20 min kun je de bosui wassen en in kleine stukjes snijden. Voeg de bos ui toe aan de pan en roer nogmaals samen. Als je dit hebt gedaan kan de soep opgediend worden.

Geniet er van.