Als klein meisje vond ik de tashnift van mijn moeder heerlijk.
Elke keer als mijn moeder tashnift ging bakken stonden we allemaal met watertanden te wachten tot ze er 1 af had.
Papa moest naar de winkel voor extra kaas want die was altijd binnen no time op, vooral als mama had gebakken.

De geur in het huis van versgebakken brood zal ik nooit vergeten. Heerlijk thuis komen was dat van een lange dag school. Nu maak ik dit heerlijke brood zelf.

Ook jullie gun ik dit heerlijke recept

Beschrijving:

Wat heb je nodig

250 Gram fijne griesmeel

250 Gram bloem

20 ML olijfolie

7 Gram gist

1 Eetlepel suiker

1 Eetlepel zout

350 ML lauw water

 

Bereidingswijze

Neem een maatbeker en vul het met 350 lauw water, doe hier de suiker en gist in. Roer het goed door elkaar en laat het 15 minuten staan.

Neem een ruime kom en doe hier de bloem en de griesmeel in, voeg ook de zout toe. Meng ales goed samen met een spatel en druk een kuiltje in je bloem. Zodra het water is gaan schuimen voeg je het toe aan je bloem en begin je met kneden van het deeg. Kneed je met de kneedmachine laat het dan 10 min doorkneden, doe je het met de hand kneed dan 20 min.

Na het kneden kun je het deeg afgedekt op een warme plek zetten. Het deeg dient een uur te rijzen.
Nadat het deeg is gerezen haal je het deeg eruit en kneed je nogmaals alle lucht eruit. Vorm hierna balletjes van het deeg. Laat ook de balletjes een minuut of 10 rijzen.

Hierna doe je een koekenpan op het vuur of een pizzapan sluit je aan stroom. Druk de balletjes plat en maak gaatjes met een sateprikker. Bak hierna de broodjes aan beide kanten mooi roodbruin af.

 

Hierna kun je genieten van je broodjes.

Liefs,

Siham