Harsha is een traditioneel Marokkaans gerecht. Het wordt veel als ontbijt of lunch gegeten. Ook kan je dit maken voor bij de thee of koffie. Hieronder mijn recept.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

 

400 Gram fijne griesmeel

150 ML lauw water

130 ML zonnebloemolie

8 Gram zout

 

Bereidingswijze

Neem een schaal en doe hier de fijne griesmeel in, voeg de olie en het zout toe. Meng dit samen, voeg dan stap voor stap het water toe en meng dit tegelijk. Blijf het deeg kneden tot er een mooie bal ontstaat. Geef de griesmeel even tijd om te rusten en om het water goed op zich te nemen.

 

Strooi wat griesmeel in de koekenpan en doe hier de deeg op. Druk het deeg plat tot een cm of 3. Doe de koekenpan op een middelmatig vuurtje. Je wilt niet dat de Harsha aanbrand maar mooi gaar wordt van binnen. Bak de Harsha aan beide kanten mooi gaar aan. Kook wat eieren, zodra de Harsha gaar is dien je deze op met olijf olie of ongezoute roomboter. Een lekker glaasje muntthee erbij. Heerlijk!!

 

Geniet er van.

 

Liefs,

Siham