Daar ben ik weer met wederom een nieuwe versie van de pancakes.
Als lunch vind ik pancake gewoonweg heerlijk. Meteen nieuw recept, ook kan ik meneer er thuis mee blij maken. Win win situatie hier dus. Hieronder lees je het complete recept van deze overheerlijke pancakes.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

300 Gram bloem

250 ML volle melk

1 Vanille suiker

1 Bakpoeder

2 Eieren

3 Volle eetlepels suiker

2 Sinaasappels sap en schil

100 Gram blauwe bessen

 

Bereidingswijze

 

Neem een ruime kom, voeg hier de bloem, melk, eieren, bakpoeder, vanillesuiker en suiker in. Meng het geheel goed door elkaar met een garde. Meng goed door tot je geen klontjes meer hebt in het deeg. Rasp nu de sinaasappel boven je beslag en pers je sinaasappel uit. Meng alles nogmaals samen met de garde. Was de blauwe bessen en voeg deze dan toe aan het beslag. Ga er met een spatel door heen zodat je bessen over door het beslag wordt verdeeld. Neem een kleine koekenpan ( ik heb die van tefal antibaklaag ) doe hier een klontje boter in en zet hem op een middelmatig vuurtje. Doe hier een schep beslag in en laat de pancake aan beide kanten mooi bruin bakken. Wanneer je wederom beslag in je koekenpan doet hoef je er geen boter meer in te doen. Dit doe ik meestal met de eerste keer hierna niet meer.

 

Nadat je alle pancakes hebt gebakken kun je er van gaan genieten.

 

Liefs,
Siham