Deze taart is toch wel de lekkerste taart die ik ooit heb gegeten… machtig ja zeker maar over the moon delicous! Zelf heb ik er een notige draai aan gegeven. Dit hoef je zelf overigens niet te doen. 

Wil je wat lekkers voor je bezoek dan moet je zeker deze taart bakken!

#Redvelvet #Cake #Food #Delicious #Cream Cheese #Sihamlkc 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

De Cake:

325 Gram bloem 

240 ML zonnebloem olie ( ik heb 120 zonnebloemolie en 120 sesamolie gedaan voor de notige smaak kan je weglaten )

250 Gram suiker 

1 Zakje vanillesuiker

2 Eieren maat L 

2 Eetlepels Cacoa

1 Theelepel bakingsoda

1 Eetlepel appelazijn of gewone witte azijn

1 Theelepel zout 

240 ML karnemelk

Kleurstof progel naar wens 

2 Theelepels vanille aroma 

Vulling:

500 Gram Monchou

500 ML slagroom 

150 Gram Poedersuiker ( naar eigen smaak )

De Topping:

250 Gram roomboter

150 Gram Funmix botercreme

180 Gram Philadelphia 

150 ML water 

Bereidingswijze:

Verwarm je oven op 180 Graden

Neem een schaal en doe hier alle droge ingrediënten in. De bloem, suiker, zout, bakingsoda, cacao en vanillesuiker. 

Neem een andere schaal en doe hier de natte ingrediënten in. De olie, karnemelk, azijn, vanille aroma, eieren inclusief de kleurstof. Meng het geheel samen met een garde, meng dit goed tot een mooi geheel. 

Voeg de eieren en de vanille suiker en het azijn toe en wederom goed mixen.

Neem een andere schaal doe hier de bakpoeder meel en de cacao. Meng het samen met een spatel en voeg nu de natte mix toe aan je bloem. Neem nu een mixer en mix gedurende 4 minuten alles goed samen op de hoogste stand. 

Neem een ronde bakvorm van 18 of 20 cm. Vet deze goed in met ongezoute roomboter en bestrooi hem met bloem. Giet nu je beslag erin. Doe de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden. De cake mag de oven in voor 60 min. 

Na 50 min prik je met een sateprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. 

Doe je cake nu in je ovenschaal. Ik heb een schaal van 20 cm gebruikt dit zodat de taart hoog wordt en ik het in 3 stukken kan snijden. De Cake hoort in de oven op 180 graden gedurende 60 min. 

Bereid je vulling voor.

Neem de slagroom en doe deze in een vetvrije schaal. Klop de slagroom lobbig en voeg de monchou toe. Mix het geheel samen tot een stevige massa. Voeg de poedersuiker toe en mix het nogmaals kort samen. 

Als de cake gaar is laat je hem eerst heel goed afkoelen. Snijd dan horizontaal in 3 stukken. Op de eerste laag cake doe je vulling dan doe je er een laag cake op, hierboven weer een laag vulling en je eindigt weer met een laag cake. dan smeer je de taart in met de vulling. Zodat je een mooie witte buiten kant hebt. Je kunt er voor kiezen om de taart te decoreren met kruimels van je taart. 

Ben je klaar? Lekker genieten van deze overheerlijke red velvet 

Liefs,

Siham