Chocolade en kinderbueno is gewoon de meeste perfecte combinatie ever… lekker bolletje ijs er bij en je verwend je gasten met een lekker toetje! 

Hier onder de volledige beschrijvingswijze van hoe je deze smeuïge cake maakt. 

#Kinderbueno #Chocolate #Doubletrouble #Dutch #Dessert #Sihamlkc 

Beschrijving: 

Wat heb je nodig:

170 Gram boter

200 Gram suiker

90 Gram cacoa poeder

300 ML slagroom

3 Eieren

1 Eetlepel vanille extract 

200 Gram bloem

1 Zakje bakpoeder

1 Snufje zout

3 pakjes kinderbueno ( 6 repen ) 

Chocolade Ganash

100 ML slagroom 

200 Gram pure chocolade

2 pakjes kinderbueno ( 4 repen )

Bereidingswijze:

Mix je boter met de suiker op de hoogste stand tot je een glad geheel krijgt. 

Meng een beetje slagroom met de cacao tot een gladde mengsel, doe de eieren en de boter mengsel bij je cacoa. Mix dit goed bij elkaar. Meng in een andere kom de bakpoeder, meel en de zout bij elkaar. Zeef dit bij je cacoa mengsel. Roer het goed door met een garde, doe de rest van je slagroom erbij, doe de vanille extract erbij. Goed roeren, let op met een garde roeren dus niet mixen. 

Vet je bakblik maar keuze in met boter en strooi er mee over heen zodat de cake niet blijft plakken. Giet je cake in een bakvorm. Hak je kinderbueno in stukjes en duw deze in je beslag. 

Doe je cake in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 45 minuten. 

Als je cake klaar is laat je hem heel goed afkoelen, bereid je ganash voor, warm de slagroom op. Tot het bijna kookt. Nadat het bijna kookt giet je het over de chocolade heen. Goed roeren tot je chocolade is gesmolten. Giet het dan over je cake heen en strooi er gehakte kinderbueno over heen. 

Geniet ervan.