Cheesecake vind ik al snel vrij machtig, zo is deze cheesecake ook vrij machtig alleen wel echt super lekker!

Hieronder lees je het recept met de bereidingswijze

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

Browniebodem

250 Gram pure chocolade

200 Gram ongezoute roomboter

4 Eieren

200 Gram suiker

100 Gram bloem

1 Theelepel bakpoeder

100 Gram walnoten

 

Cheesecake

700 Gram monchou

200 Gram suiker

4 Eieren

1 Eidooier

50 Gram creme fraiche

1 Theelepel vanillearoma

20 Gram bloem

 

Topping

Aardbeien

Walnoten

 

Beschrijving

Vooraf je gaat beginnen start je eerst met het maken van je brownie bodem. Verwarm je oven vooraf op 180 graden. Smelt de chocolade au bain marie.  Mix de eieren met de suiker, blijf mixen tot je ei dik en romig is. Smelt de ongezouten roomboter en voeg dit toe aan de eieren terwijl deze aan het mixen is. Voeg hierna de bloem en bakpoeder toe. Mix alles door tot het er geen klonten meer zijn. Voeg hierna de gesmolten chocolade toe. Mix het nogmaals goed door. Hierna stop je met mixen en voeg je de walnoten toe. Meng het geheel met een spatel.

Giet het beslag in een springvorm van 24 of 26 cm. Bedek de bakvorm wel met bakpapier. Dit is makkelijker. Bak de brownie in 25 min gaar. Steek een stokje in de cake als deze er schoon uitkomt is de brownie gaar. Laat de brownie nu een uur afkoelen.

Begin nu aan je cheesecake. Doe de roomkaas in een ruime kom en voeg de suiker erbij. Begin met mixen, mix het door tot het een zacht en romig geheel is. Let erop dat je af en toe de roomkaas van de zijkanten afschraapt en het bij de rest toevoegt zodat alles mooi glad gemixt kan worden. Voeg hierna de eieren en eidooier erbij. Terwijl het mixt voeg je de creme fraiche en de vanille aroma toe. Als laatst voeg je de bloem toe.  Laat alles goed door mixen een minuut of 5.

Als je klaar bent met mixen giet je het beslag boven je brownie. Bak de cheesecake in 90 min gaar op 145 graden. Haal de cheesecake na de 90 min niet uit de oven en maak de oven zeker niet open. Laat de cheesecake nogmaals 2 uur rusten in de oven. Hierna kan de cheesecake in de koeling. Minstens 4 a 5 uur het liefst laat je de cheesecake een hele nacht rusten. De volgende dag smaakt hij beter. Voordat je de taart gaat opdienen haal je deze eerst uit de springvorm. decoreer met de aardbeien en walnoten.

 

De taart is lekker voor als je bezoek hebt.

 

Geniet er van!