Je hebt appel cake en cinnamon rolls, ik heb er een combi van gemaakt. Hoe je dat doet dat lees je hieronder.
Deze cake is werkelijkwaar heerlijk en is na 2 dagen nog steeds heerlijk en niet droog.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

Cake

Bakpoeder

Vanillesuiker

375 Gram bloem

200 Gram suiker

375 ML melk

2 Eieren

Snufje zout

200 Gram ongezoute roomboter gesmolten

 

Topping

100 Gram ongezoute roomboter
2 Theelepels bloem
1 Theelepel kaneel

Appel mix

3 Appels

1 Theelepel kaneel

20 Gram suiker

 

Glazuur

5 Eetlepel poedersuiker

3 Eetlepels melk

Bereidingwijze

Begin met de appel, was deze, schil ze en snijd ze in blokjes. Voeg de kaneel en suiker er aan toe en meng het goed samen. Leg het dan aan de kant.

Begin met de cake. Neem een ruime kom en voeg hier de bloem er aan toe, voeg eerst de suiker, zout, vanillesuiker en bakpoeder toe. Meng het geheel samen met een spatel. Voeg nu de melk en de gesmolten roomboter toe. Dan ook de eieren en kun je het beslag mixen. Mix het goed door. Neem nu een bakblik vet deze in leg hier een bakpapier in en giet het beslag erin. Leg het beslag aan de kant begin aan de topping.

Neem een schaaltje, smelt de roomboter kort in de magnetron, voeg de bloem en kaneel er aan toe. Meng het goed samen en voeg de appels er aan toe. Meng het samen en giet het dan boven je cake beslag.

De cake kan nu de oven in gedurende 40 min op 180 graden.

Zodra  de cake gaar is haal je deze uit de oven en laat je hem eerst 10 min afkoelen dan kan je hem uit de vorm halen. Meng je poedersuiker met de melk en giet het over je cake heen. Heb je dit gedaan. Snijd de cake in stukken en je bent klaar.

Bakje thee erbij, Heerlijk!!

Geniet er van.

 

Liefs,
Siham