Tuna Moon Buns

Tonijn broodjes in de vorm van een halve maan. De broodjes zijn lekker, simpel en luchtig. Wil jij deze ook maken? Lees dan dit recept door.

Beschrijving

Wat heb je nodig

320 Gram bloem

1 Theelepel zout

2 Theelepels suiker

20 Gram ongezoute roomboter

1 Theelepel gist

250 ML warm water

 

Vulling:

300 Gram tonijn uit blik

1 Blik mais

1 potje doperwten

Philadelphia bieslook

Italiaanse kruiden

1 Eigeel

Bereidingswijze

Neem een ruime kom en voeg hier de bloem aan toe. Neem een maatbeker en vul deze met het warme water. Doe hier de gist en suiker in. Roer het geheel samen en laat het staan de komende 15 min.
Voeg het zout toe aan de bloem. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe hier de roomboter in. Na 15 min giet je het warme water over de bloem heen. Kneed het deeg gedurende 5 min in de kneedmachine. Zet deze op de hoogste stand. Laat het deeg goed doorkneden, het deeg is heel plakkerig. Dit hoort zo hoe plakkeriger hoe zachter het broodje. Nadat je klaar bent met kneden pak je een andere kom, vet deze in met zonnebloemolie en zet het deeg over. Laat het deeg nu gedurende 1 uur rijzen.

 

Bereid je vulling voor, het enige wat je daar voor doet is, de tonijn met de mais en doperwten mengen.

Nadat het deeg is gerezen kneed je de lucht eruit met de hand. Let op strooi wat bloem op je hand want het deeg is plakkerig. Strooi ook wat deeg op je werkblad. Kneed het deeg nog eens goed door en haal er nu 8 kleine balletjes uit. Rol 1 balletje uit, smeer er wat philadelphia op. Leg hier nu een volle eetlepel vulling op. Snijd aan het uiteinde van je deeg enkele streepjes naast elkaar rol het deeg nu op. druk het deeg dicht aan de zijkanten en vorm het broodjes als een maantje. Doe dit met alle bolletjes. Laat het broodjes nu nog eens 35 min rijzen. Smeer ze hierna in met 1 eigeel en bestrooi de broodjes met italiaanse kruiden.

De broodjes mogen hierna in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 min, of tot de broodjes  mooi rood van kleur zijn. Haal ze hierna direct uit de oven. Serveer terwijl de broodjes nog warm zijn.

Geniet er van.

Liefs,
Siham