Meatloaf Buns

Gehaktbroodjes. De broodjes zijn lekker, simpel en luchtig. Wil jij deze ook maken? Lees dan dit recept door.

Beschrijving

Wat heb je nodig

320 Gram bloem

1 Theelepel zout

2 Theelepels suiker

20 Gram ongezoute roomboter

1 Theelepel gist

250 ML warm water

 

Vulling:

250 Gram gehakt

1 Gele paprika

1 Oranje paprika

1 Ui

2 Theelepels Gehakt kruiden italiaans Verstegen

1 Ei

Sesamzaadjes

Bereidingswijze

Neem een ruime kom en voeg hier de bloem aan toe. Neem een maatbeker en vul deze met het warme water. Doe hier de gist en suiker in. Roer het geheel samen en laat het staan de komende 15 min.
Voeg het zout toe aan de bloem. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe hier de roomboter in. Na 15 min giet je het warme water over de bloem heen. Kneed het deeg gedurende 5 min in de kneedmachine. Zet deze op de hoogste stand. Laat het deeg goed doorkneden, het deeg is heel plakkerig. Dit hoort zo hoe plakkeriger hoe zachter het broodje. Nadat je klaar bent met kneden pak je een andere kom, vet deze in met zonnebloemolie en zet het deeg over. Laat het deeg nu gedurende 1 uur rijzen.

 

Bereid je vulling voor. Neem een ruime wokpan en voeg hier wat mide olijfolie aan toe. Schil de ui, was deze en snijd deze in reepjes. Ontpit de paprika was ze en snijd beide paprikas in blokjes. Zet de wokpan op het vuur en voeg eerst het gehakt er aan toe. Rul het gehakt kort. Na 5 minuten voeg je de paprika en ui toe aan de pan. Bak het geheel 8 min, voeg dan de kruiden toe. Bak alles wederom goed samen tot de paprikas, ui en gehakt goed gaar zijn. Laat het dan afkoelen.

Nadat het deeg is gerezen kneed je de lucht eruit met de hand. Let op strooi wat bloem op je hand want het deeg is plakkerig. Strooi ook wat deeg op je werkblad. Kneed het deeg nog eens goed door en haal er nu 8 kleine balletjes uit. Druk 1 balletje wat plat en leg er een lepel vulling op. Vouw en draai de balletjes dicht. Leg het broodje op je bakplaat en ga door met de rest van je balletjes deeg. Zodra je klaar bent laat je het deeg wederom rijzen gedurende 30 min. Zodra ze klaar zijn met rijzen smeer je ze in met eigeel en bestrooi je de broodjes met sesamzaadjes.

De broodjes mogen hierna in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 min, of tot de broodjes  mooi rood van kleur zijn. Haal ze hierna direct uit de oven. Serveer terwijl de broodjes nog warm zijn.

Geniet er van.

Liefs,
Siham