Italiaanse zachte bollen, super lekker die je kunt maken om eens lekker uitgebreid te lunchen. Met de juiste vulling heb je een perfect broodje. Lees hieronder het recept wat je er voor nodig hebt.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

320 Gram bloem

1 Theelepel zout

2 Theelepels suiker

20 Gram ongezoute roomboter

1 Theelepel gist

250 ML warme melk

Geraspte Kaas

Italiaanse kruiden

1 Ei geel

Bereidingswijze

Neem een ruime kom en voeg hier de bloem aan toe. Neem een maatbeker en vul deze met melk, warm de melk op in de magnetron. Doe hier de gist en suiker in. Roer het geheel samen en laat het staan de komende 15 min.
Voeg het zout toe aan de bloem. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe hier de roomboter in. Na 15 min giet je de warme melk over de bloem heen. Kneed het deeg gedurende 5 min in de kneedmachine. Zet deze op de hoogste stand. Laat het deeg goed doorkneden, het deeg is heel plakkerig. Dit hoort zo hoe plakkeriger hoe zachter het broodje. Nadat je klaar bent met kneden pak je een andere kom, vet deze in met zonnebloemolie en zet het deeg over. Laat het deeg nu gedurende 1 uur rijzen.

 

Nadat het deeg is gerezen kneed je de lucht eruit met de hand. Let op strooi wat bloem op je hand want het deeg is plakkerig. Strooi ook wat deeg op je werkblad. Kneed het deeg nog eens goed door en haal er nu 6 balletjes uit. Druk de balletjes wat platter en laat het deeg wederom rijzen gedurende 35 minuten. Nadat het deeg i gerezen druk je met een sateprikker een kruis in het deeg. Smeer e broodjes dan in met eigeel en bestrooi ze dan italiaanse kruiden en geraspte kaas.

De broodjes mogen hierna in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 min, of tot de broodjes  mooi rood van kleur zijn. Haal ze hierna direct uit de oven. Serveer terwijl de broodjes nog warm zijn.

Geniet er van.

 

Liefs,
Siham