Sinds een kleine week zijn wij op en top bezig om onze levensstijl te veranderen. Dat begint bij wat er in je mondje komt waneer je wat eet. Omdat wij het gezonder aan doen heb ik deze lekkere banana bread bites gemaakt. Snijd ze in kleine stukje en stop ze lekker in de vriezer. Zo kan je er ook niet te veel van eten.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

2 Bananen

150 Gram amandelmeel

50 Gram geraspte kokos

50 Gram dadels

3 eieren

1 Zakje bakpoeder

 

Bereidingswijze

Zet de oven aan om hem voor te verwarmen.

Maal de bananen fijn in een blender tot je een glad papje hebt. Voeg hierna de amandel meel, bakpoeder, kokosrasp en eieren toe. Meng dit goed samen met  een garde. Dit hoeft niet meer in de blender of met de mixer dit kun je gewoon met de hand doen. Nadat je het hebt gemaakt snijd je de dadels in kleine stukjes. Voeg dit toe aan het beslag. Meng het beslag nogmaals samen. Zo komen de dadels door heel je beslag. Neem een bakvorm en smeer deze in met boter of olie. Leg hier een laagje bakpapier op, en giet het beslag in de bakvorm. Ik heb het in een tulband vorm gedaan zodat ik hier mini bites uit kan snijden. Bak de bananenbrood af in 20 min op 180 graden. Hierna als het brood gaar is haal je het uit de oven. Laat het brood even afkoelen en haal het dan uit de bakvorm.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om er ongebrande nootjes erin te doen.

 

Geniet er van