Op een koude winteravond is het altijd lekker om een lekker gerecht als witte bonen te eten in een tomatensausje en worstjes erbij. Serveer het af met een gebakken ei en je gerecht is top.

Hieronder kun je het volledige recept vinden.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig:

250 Gram witte bonen

800 Gram tomatenblokjes

1 Tomatenpuree

400 Gram tomatofrito Heinz met knoflook

4 Seizoenen peper

2 Theelepels basilicum

2 Theelepels ras al hanout

1 Theelepel chilli vlokken

1 Theelepel gember

1 Rode paprika

1 Ui

Worstjes

Zout

 

Beschrijving

 

Voor je aan het gerecht begint dien je het een nacht van te voren te weken.
De volgende dag kun je er aan beginnen.

 

Neem een pan en doe hier je bonen in, vul de pan met water, tot het water boven de bonen komt.
Zet de pan op het vuur, voeg hier een theelepel zout aan toe. Laat de bonen gedurende 1 uur en een kwartier door koken.

Begin ondertussen aan de tomatensaus. Ontpit de paprika, en schil het ui, snijd beide groenten in reepjes en stukjes. Neem een wokpan en doe hier wat milde  olijfolie in. Zet de pan op het vuur en voeg de paprika en ui toe. Bak het kort en voeg alle bovenstaande kruiden toe, de tomatenpuree behalve de basilicum. Meng alles samen, en voeg de tomatenblokjes en de tomatensaus toe. Meng alles goed samen en laat het nog een minuut of 15 op het vuur staan. Voeg hierna de basilicum toe en laat het nog 5 min doorkoken. Zet het vuur hierna laag of helemaal uit.

Ondertussen doe je de worstjes in de oven, laat de worstjes gedurende 25 min in de oven bakken.
Nadat ze gaar zijn haal je ze eruit. Zodra de bonen gaar zijn voeg je deze toe aan de tomaten saus en zo ook de worstjes. Je kunt ervoor kiezen om nog een ei er bij te bakken en deze mee te serveren.

 

Geniet van je gerecht.

 

Liefs,
Siham