1 van de meest bekende Marokkaanse gerechten Vis pastilla. Een heerlijk gerecht die je kunt serveren met een lekker simpele soep. 

#Fish #Moroccan #Food #Dinner #Visitors #Sihamlkc 

Beschrijving 

Wat heb je nodig

3 paprika’s

200 gram champignons 

1 pak koolvis 

300 gram garnalen 

200 gram surimi 

200 gram zeevruchten 

2 theelepels komijn 

2 theelepels zwarte peper 

2 theelepels witte peper

2 theelepels paprikapoeder

1 visboulion 

2 uien 

1 tomatenpure 

Bosje koriander 

Olijfolie 

1 pak mihoen 

1 pak filodeeg

Ongezoute roomboter 

Bereidingswijze:

Ontpit de paprika, was deze en snijd hem in stukken. Stop de paprika in de blender en blend het fijn. Schil de uien snijd deze in stukken en blend de uien fijn. Doe dit ook met de champignons. 

Neem een ruime wokpan en doe er een scheut olijfolie in. Bak hier de uien in, voeg er de paprika aan toe. Bak het kort samen en voeg dan ook de champignons aan toe. Meng het geheel samen. Voeg de kruiden toe. 

Blend de koriander en voeg deze ook aan de wokpan. Nu kan de visboulion er ook bij. Meng het wederom samen. Houd je vuur op een lage stand. 

Was de garnalen en ontdoe ze van de darmkanaal, was ze nogmaals en voeg ze toe aan de pan. Snijd de koolvis in stukken en voeg deze toe doe dit ook met de surimi. Voeg hierna ook de zeevruchten en de tomatenpuree toe.

Neem een schaal en doe hier de mihoen in. Giet er kokend water overheen. 

Let op je vis als deze gaar is neem een vergiet en giet je de vis uit. Er mag geen saus meer in zitten alleen de vis houd je over. 

Zodra de mihoen slap is geworden knip je deze in kleine stukjes. En lek je deze goed uit. Voeg het dan toe aan je vis. 

Neem een ruime ovenschaal en vet deze in met ongezoute roomboter. 

Begin met het vouwen en vullen van de pastilla zoals op de foto’s. 

Zodra de pastilla is gevouwen smeer je hem nogmaals in met wat zonnebloemolie en mag hij de oven in gedurende 50 min op 180 graden. 

Baktijd kan korter of langer zijn dit ligt aan je oven. De pastilla is gaar als het een mooie rood bruine kleur heeft. 

Geniet er van. 

Liefs,

Siham