Persoonlijk vind ik shoarma moeilijk te combineren in gerechten. Snel denk je gewoon aan een broodje shoarma. Ik heb dit keer anders gedaan en voor gekozen en het te verwerken in een ovenschotel. Hier is het een grote hit! 

#Shorma #Veggies #Dish #Dinner #Sihamlkc 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

600 gram aardappelen 

Gegrilde groenten bonduele 

Mexicaanse melange bonduele 

1 Theelepel kipkruiden 

Groentenboullion

Melk

Geraspte kaas

300 gram shoarma 

Zout

Ongezoute roomboter

100 ML melk 

2 eetlepels Italiaanse kruiden 

Bereidingswijze 

Neem een ruime pan en voeg hier de geschilde aardappelen aan toe. Voeg voldoende water aan de pan en een snuf zout. 

Zet de pan op het vuur en laat de aardappelen koken. Voeg dan de groentenboullion toe. Dit zodat de aardappelen wat extra smaak krijgen. 

Neem een wokpan en voeg hier ongezouten roomboter aan toe. Bak hier de shoarma in. Nadat de shoarma bijna gaar is, voeg je de groenten toe aan de shoarma en laat je alles verder garen. Voeg de Italiaanse kruiden toe en meng alles samen. Bak het geheel goed door. 

Zodra de aardappelen gaar zijn lek je deze uit. Neem een stamper en voeg wat roomboter aan de aardappelen en de melk. Stamp de aardappelen fijn en voeg de kipkruiden toe. 

Neem een ovenschaal doe hier de aardappelpuree in en doe de groenten erboven op. Eindig met geraspte kaas. 

De ovenschotel kan de oven in gedurende 20 min op 180 graden.

Nadat de kaas is gesmolten kan je genieten van je gerecht. 

Liefs, 

Siham