Snel een gerecht op tafel hebben? Dat kan met dit snelle maar ook lekkere gerecht. Verse groenten, niet al te veel kruiden… maar gewoon snel en makkelijk! Dan moet je zeker dit gerecht proberen. Het overigens niet perse met worstjes, je kunt dit ook maken met kipfilet.

 

Het recept

Beschrijving

Wat heb je nodig:

 

2 Prei

2 Winterpenen

1 Ui

1 Rode Paprika

Blikje mais

Doperwten

Rijst

Soja Saus

Ketjap Manis

1 Theelepel komijn

1 Theelepel gemalen gember

1 Theelepel paprikapoeder

1 Groentenboulion

 

Bereidingswijze:

 

was en schil de wortelen en de ui. Snijd de ui in reepjes en de wortelen in blokjes. Was de prij en snijd deze in reepjes. Ontpit de paprika, was deze en snijd deze in blokjes. Neem een wokpan en voeg hier wat milde olijfolie aan toe.

 

Doe hier de gewassen en gesnede groenten in. Zet de pan op een laag vuurtje en laat de groenten rustig bakken.

Zet de oven aan op 180 graden en doe hier de worstjes op een bakplaat met bakpapier. Ik bak worstjes liever niet in olie en doe ze liever in de oven. Laat de worstjes gaar worden.

Was de rijst en zet deze op het vuur. Hoeveelheid rijst kunnen beter zelf bepalen. Ik heb zelf 1 kom rijst genomen met 2 kommen water. Laat de rijst gaar koken.

Zodra de groenten beetgaar zijn voeg je de doperwten toe. Bak het geheel 2 min door. Voeg dan de mais toe.

 

Ondertussen is je rijst ook gaar en kan je dat bij je groenten voegen. Voeg nu 7 Eetlepels Ketjap Manis toe en 3 Eetlepels sojasaus. Ketjap kan je extra toevoegen mocht je dat lekker vinden. Meng alles samen.

 

Haal de worstjes allemaal uit de oven en snijd ze in stukjes. Voeg het toe aan de rijst en schep de rijst om, zo meng je alles wederom samen.

 

Dien het gerecht op en je kunt lekker gaan genieten.

 

Liefs,

Siham