Pasta Gehaktballetjes met Brocolli

Wat heb je nodig:

500 Gram pasta naar keuze

250 Gram gehakt

1 Zakje gehakt kruiden (verstegen)

1 Krop brocolli

1 Paprika

1 Rode ui

3 Teentjes knoflook

1 Blik tomatenblokjes

1 Ei

200 Gram cherrie tomaatjes

 

Bereidingswijze

Neem een ruime pan en doe hier de pasta in. Zet de pan alvast op een laag vuurtje aan de kook.
Schil en was e groenten en snijd deze in stukjes. Doe de brocolli roosjes in een pan met water en kook e brocolli beet gaar. Ik kook de brocolli meestal niet langer dan 6 a 7 minuten.

Voeg het ei en de helft van het kruiden zakje toe aan je gehakt. Meng alles goed samen en draai balletjes van je gehakt. Neem een ruime wokpan en voeg hier wat milde olijfolie aan toe, doe hier dan de gehaktballetjes in. Zet het vuur niet te hoog aan anders branden de gehaktballen aan.

Bak de gehaktballen kort en voeg de ui, de paprika toe. Pers de knoflook en voeg dit ook toe aan je wokpan. Bak nu alles kort samen. Haal de brocolli van het vuur en lek deze uit. Was de cherrie tomaatjes en voeg het toe aan je gehaktballetjes. Voeg hierna de brocolli toe aan de wokpan.

Kruimel de groenteboulion boven je wokpan en meng alles samen. Nu mag de creme fraiche en de tomatenblokjes ook toegevoegd worden.
Meng alles samen bak het geheel kort gedurende 5 min.
Lek hierna de pasta uit en voeg het toe aan de saus.

Als alles is gemeng kun je opdienen bestrooi indien gewenst met geraspte kaas.

Geniet ervan.

Liefs,
Siham