De meest bekende Spaanse gerecht. Ik ben er dol op. Paella maken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn en zeker niet als je het op deze manier maakt.

#Paella #Dinner #Spanish #Food #Recipe #Sihamlkc 

Beschrijving 

Wat heb je nodig 

400 Gram Paella rijst 

300 gram zeevruchten

200 Gram tijgergarnalen

1 rode paprika

1 ui

1 blikje tomatenpuree

1 tube saffraan 

Olijfolie 

200 gram cherrietomaatjes 

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gemberpoeder 

300 gram kipfilet 

1 pak Turkse chorizo worstjes 

550 ML water

1 kipbouillon 

100 gram doperwten

Bereidingswijze 

Neem een rijstkorrels of een pan, doe hier de rijst en het water in. Laat de rijst rustig koken sn voeg de saffraan en boullion toe. 

Neem een wokpan doe hier eerst een scheut olijfolie in voeg de kipfilet de ui en paprika toe en bak dit samen. ( Ik had overgebleven kipspiesjes die ik er bij heb gedaan ) Zodra het beetgaar is voeg je de zeevruchten toe aan je wokpan. Laat dit wederom samen bakken. Voeg hierna de doperwten toe. Meng het geheel al bakkend door elkaar.

Hierna kan de paprika en gemberpoeder toegevoegd worden. Meng het goed samen en voeg hierna de worstjes ook toe. Nadat alles samen is gemend voeg je de tomatenpuree en cherrie tomaatjes toe. Meng alles weer goed samen en zet je vuur lager.

Ondertussen is je rijst gaar en voeg je deze toe aan de wokpan. Meng alles samen. 

Bak de garnalen in een aparte koekenpan in een scheutje olijfolie. 

Dien de rijst op en decoreer met de garnalen en wat citroenen.

Geniet van de paella. 

Liefs,

Siham