Een lekker gerecht met niet te al te veel ingrediënten daar maak je mij blij mee. Hierbij het recept van Pad Thai. Dit kan je overigens ook met pasta noodles maken. Ik heb persoonlijk voor mihoen gekozen.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

 

1 Pak mihoen

250 Gram kipgehakt

1 Theelepel paprika poeder

1 Theelepel komijn

1 Theelepel kerrie

1 theelepel zout

3 Eieren

Vissaus

1 Theepelel zwarte peper

1 Citroen schil en sap

2 Eetlepels basterdsuiker

Thaise wokgroenten of Chinese wokgroenten

2 Eetlepels sesamzaadjes

4 Eetlepels ketchup

50 ML vissaus

Bereidingswijze

 

Bereid als eerst heb gehakt voor. Kruid het gehakt met de bovengenoemde kruiden en zout. Laat het gehakt dan even staan.

 

Neem een ruime wokpan en doe hier de groenten in. Bak de groenten op een laag vuurtje. Zodra de groenten bijna gaar zijn, maak je balletjes van je kipfilet en doe je dit in de pan met je groenten. Bak het geheel nu samen af. Voeg nu de basterdsuiker toe en de ketchup. Meng het geheel samen. Rasp de citroen boven de groenten en pers hem uit. Kook wat water en leg de mihoen erin. Zodra de mihoen ook gaar is lek je deze uit en knip je het wat kleiner.

 

Doe het nu ook in de wokpan en voeg de vissaus toe. Meng alles samen.

Bak de sesam kort een minuut of 5. Voeg dit dan toe aan de wokpan.

Roer bak de eieren in een koekenpan en voeg het toe aan de wokpan. Meng alles goed samen en je gerecht is klaar. Je kunt er voor kiezen om nog wat citroenschil boven je gerecht te raspen.

 

Geniet er van.

 

Liefs,

Siham