Meest bekende gerecht is toch wel de Marokkaanse marmita. Ik ben er persoonlijk dol op! Met lekkere tashnift erbij en je maakt mij helemaal gelukkig!

 

 

Beschrijving 

Wat heb je nodig:

Kippenbouten

2 uien 

3 wortelen

5 aardappelen

100 gram doperwten 

1 theelepel kurkuma 

1 theelepel zwarte peper 

1 theelepel komijn

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel kipkruiden

1 kipboullion 

Extra zout naar smaak 

Olijfolie 

1,5 L water 

Bereidingswijze. 

Schil de aardappelen, en snijd deze in blokjes. Schil de wortelen en snijd deze in reepjes. Schil de uien en snijd deze in plakjes. 

Neem een ruime pan en voeg hier wat olijfolie aan toe. Bak de kippenbouten in de olijfolie. Als ze er gaar uit zien voeg je de uien er aan toe. Bak alles 2 min door. Voeg hierna de aardappelen, wortelen en de doperwten toe. Roer het geheel eens samen. Voeg nu alle bovenstaande kruiden toe. Meng het nogmaals samen en voeg het water toe. 

Laat het gerecht rustig koken gedurende 30 min tot je groenten en aardappelen gaar zijn. 

Maak ondertussen een frisse salade er bij! 

Nadat het gerecht gaar is kan je opdienen en genieten van het gerecht. 

 

Wil je liever de video bekijken? Dat kan hieronder.

Liefs,

Siham