Wederom een typisch Marokkaans gerecht. Ook eigenlijk onmisbaar in de marokkaanse keuken.
Persoonlijk maak ik het niet vaak maar als het op tafel staat genieten we er met volle teugen van.

Beschrijving

Wat heb je nodig

200 Gram linzen

400 Gram tomatenblokjes

2 Uien

2 Wortelen

1 Theelepel kurkuma

1 Theelepel gemberpoeder

1 Theelepel paprikapoeder

1 Theelepel komijn

1 Groentenbouillion

1 Theelepel zout

3 Aardappelen

 

Bereidingwijze

Week de linzen 15 min vooraf je begint met koken. Neem een ruime pan en doe hier een scheut olijfolie in. Schil de uien en snijd deze in reepjes. Voeg het toe aan de pan. Rasp de schil van de wortel en was de wortelen. Snijd ze dan in blokjes. Voeg ook de wortelen toe aan de pan. Zet de pan nu op een middelmatig vuurtje en bak de wortelen en de ui langzaam. Bak gedurende 5 minuten en voeg dan de tomaten blokjes toe. Meng het geheel door elkaar. Schil de aardappelen was deze en snijd ze in partjes. Voeg de aardappelen ook toe aan de pan. Voeg nu alle kruiden en de bouilion toe. Heb je dit gedaan meng dan alles goed door elkaar. Zet 1,5 L water aan de kook. Zodra het water is gekookt voeg je de linzen ( let er wel op dat je alle steentjes en dergelijke uit de linzen verwijderd ) toe aan de pan. Ook de gekookte water mag er bij. Laat de linzen op een middelmatig vuurtje gedurende 30 min gaar koken.

Als de groenten en de linzen gaar zijn kun je het eten opdienen.

Geniet er van.