Deze overheerlijke broodjes zijn echt de moeite waard om te maken.
Vele van ons eten wel een hamburger of een kipburger. Meestal ga je er voor naar een fastfood restaurant. Nu hoeft dat helemaal niet meer en kun je dit gewoon thuis lekker maken. Van het broodje tot de burger zelf.
Voor mijn burger heb ik wat andere ingredienten gebruikt dan wat je gebruikelijk ziet in een broodje.

Ook de saus is homemade. Scroll snel verder en lees het gehele recept.

Beschrijving

Wat heb je nodig

Het broodje

250 Gram Bloem

190 Gram Witbrood meel

2 Eetlepels suiker

1 Theelepel zout

1 Theelepel droge gist

180 ML warm water

2 Teentjes geraspte knoflook

4 Eetlepels gesmolten ongezouten roomboter

Sesamzaadjes

 

De burger

250 Gram kipgehakt

1 kipboullion

1 Theelepel curcuma

1 Theelepel gemberpoeder

1 Theelepel paprikapoeder

20 Gram paneermeel ( gekruid )

Augurken

Zoete gegrilde paprika in een pot

Tomaten

ijsbergsla

1 groen pepertje in pot

 

Saus

Creme fraiche

Chilli saus

 

Bereidingswijze

Begin vooraf eerst met het klaar maken van de broodjes. Neem een ruime kom en voeg hier de bloem en broodmeel aan toe. Voeg aan de linkerkant van je kom de suiker met gist toe en aan de rechterkant het zout toe. Let erop dat je nooit zout met gist mengt want dat gaat niet samen. Maak nu een kuiltje in het midden van je bloem voeg hier het warme water aan toe. Rasp hierboven de knoflook, voeg het ei toe en de gesmolten ongezoute roomboter.

Begin met het kneden van de deeg, dit kan in een deegmachine of met de hand. Kneed je met een deegmachine kneed dan gedurende 10 min goed door. Kneed je met de hand kneed dan voor een minuut of 20. Het deeg is een soepel deeg. Nadat het deeg gekneed is smeer je hem licht in met zonnebloemolie. Laat het deeg dan op een warme plek rijzen. Het deeg dient een uur te rijzen.

Nadat je deeg is gaan rijzen kan je het deeg uit de kom halen. Kneed het deeg nogmaals en kneed alle lucht eruit. vorm hierna bolletjes van je deeg. Leg de bolletjes dan op een bakpapier op je bakplaat. Laat het deeg nogmaals rijzen op een warme plek. Dit keer laat je het deeg 30 min rijzen. Terwijl het deeg staat begin je met je burger.

Neem je kipfilet, voeg al je kruiden toe zo ook de paneermeel. Kneed alles goed samen en vorm er burgers van. Rol de burgers nog eens door de panneermeel en laat het even staan zodat de kruiden goed kunnen intrekken.

Na 30 min haal je de broodjes tevoorschijn en smeer je er een ei over heen, bestrooi ze met sesamzaadjes en bak de broodjes in 15 a 20 min af op 180 graden.

Begin ondertussen met het bakken van je burgers, bak ze aan beide kanten mooi goudbruin.

Zodra je broodjes gaar zijn laat je ze even afkoelen, Maak je sausje klaar je saus is heel simpel meng creme fraiche met chillisaus dit doe je hoe je hem zelf wilt gewoon even proeven. Snijd je broodje open en smeer een laagje sausm was de sla en leg er een blad op. Was de tomaten en snijd ze in plakjes,leg 2 tomatenplakjes erop. Doe hier je burger nu op en wederom wat saus. Eindig met plakjes augurk, gegrilde paprika eneen groen pepertje. Leg het kapje van je broodje erop en je kunt gaan genieten van het heerlijke gerecht!!

 

De broodjes kun je serveren met Aardappelpartjes hieronder lees je verder hoe je dit maakt.

Wat heb je nodig

1 Zak krieltjes

1 Theelepel paprikapoeder

1 Theelepel knoflookpoeder

1 Theelepel chillivlokken

1 Theelepel Rozemarijn

1 Theelepel gedroogde basillicum

1 Theelepel tijm

Olijfolie

 

Bereidingswijze

Was de aardappelen, droog ze af en snijd ze in partjes. Voeg hierna de olijfolie toe en alle bovengenoemde kruiden.
Meng alles samen en doe de krieltjes dan op een beklede bakplaat met bakpapier. Bak de aardappeltjes op 180 graden gaar gedurende 30 min.

Hierna kun je alles opdienen.

 

Geniet er van.

 

Liefs,
Siham