Heb je zin in kapsalon, maar weet je vooraf al het is zo  niet gezond. Dan maak je gewoon de healthy version.
Met zoete aardappel en kipfilet. Ik weet dat wij in ieder geval er van hebben genoten.

Beschrijving

Wat heb je nodig

250 Gram Kipfilet

5 Zoete aardappelen

2 Rode paprikas

1 Komkommer

2 Tomaten

1 Krop sla

1 Theelepel Ras el hanout

1 Theelep Kurkuma

1 Kipboullion blokje

1 Theelepel paprikapoeder

1 Theelepel tijm

Olijfolie

Geraspte kaas

 

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en was ze goed. Je kunt er nu voor kiezen de aardappelen als frietjes te snijden of zoals ik het heb gedaan in plakjes snijden. Was de kipfilet en snijd deze in stukjes. Neem een ruime ovenschaal en doe hier de zoete aardappel en kipfilet in. Kruid de aardappelen en kip met de bovenstaande kruiden. Voeg ook wat olijfolie toe aan de ovenschaal, 30 ml ongeveer is voldoende.  Meng alles goed samen en verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de ovenschaal dan gedurende 45 min in de oven tot de zoete aardappelen en kipfilet allemaal gaar zijn.

Zodra het gaar is kun je de aardappelen en kipfilet overscheppen naar een kapsalon bakje of je gaat verder in je ovenschaal. Ontpit en was de paprika. Snijd deze in reepjes en doe deze over je kipfilet en aardappelen. Was de krop sla en leg een paar blaadjes op de paprika, was de komkommer en snijd deze ook in plakjes. De komkommer mogen ook op de sla. Ook de tomaten kun je wassen in plakje snijden en over je komkommer leggen. Eindig met de geraspte kaas.

De ovenschaal of kapsalon bakje mogen nu terug in de oven gedurende 10 min op 180 graden zodat de kaas kan smelten.

Nadat de kaas is gemolten kan je het gerecht opdienen.

Geniet er van.

Liefs,
Siham