De Nederanders maken erwtensoep met prei en gerookte worst. In de Marokkaanse cultuur gaat het wat anders aan toe. Ik heb zelf nooit eerder de Nlse versie van de soep gemaakt. Al wil ik dit in de toekomst wel eens proberen. Voor nu deel ik mijn Marokkaanse spliterwtensoep met jullie mee. Hieronder kun je de volledige bechrijving van het recept lezen.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

200 Gram spliterwten

500 ML water

1 Ui

3 Teentjes knoflook

1 Theelepel zout

1 Theelepel komijn

Scheut olijfolie

 

Bereidingswijze

Was voor je begint met koken eert de spliterwten. Was de spliterwten tot het water helder is. Doe de spliterwten nu in een soeppan en voeg er de 500 ML water aan toe. Doe de pan op een middelmatig vuurtje. Schil de ui, was deze en snijd hem in reepjes. Schil de knoflook en voeg de ui samen met de knoflook aan de spliterwten toe. Je kunt nu ook het zout en komijn toevoegen. Hierbij mag je ook een scheut olijfolie toevoegen. Laat het geheel 40 min koken tot de spliterwten gaar zijn. Je ziet dat het meer een prutje begint te worden. Let je er op dat er steeds voldoende water in de pan zit anders branden de spliterwten aan. Na de 40 min zal het wel gaar zijn en kan je mixen met een staafmixer. Maal alles fijn. Heb je dit gedaan zet de pan dan weer terug op het vuur gedurende 20 min op een laag pitje, Hierna kun je opdienen. Serveer met olijfolie en wat komijn op je spliterwtensoep. Je kunt er voor kiezen om het pittig te maken door er wat chilli vlokken of verse pepers erdoor heen te doen.

Geniet er van.