Cous Cous is 1 van de bekendste wereldgerechten. Dit kun je op vele manieren bereiden. Cous cous met zoete ui is er 1 van, hieronder lees je stap voor stap hoe je dit kunt bereiden.

 

Cour Cous  zoete ui en drumsticks 

Wat heb je nodig 

250 Gram fijne cous cous 

4 uien 

15 ML zonnebloem olie 

8 Gram zout 

2 Eetlepels suiker

1 theelepel kaneel 

Kippenbouten

Kipkruiden

Bereidingswijze 

Neem een schaal doe hier je cous cous, olie en zout in. Meng dit alles goed samen. 

Zet ondertussen een cous cous pan op het vuur. Nadat de pan begint te stomen voeg je de cous cous toe aan de pan en ga je de cous cous gedurende 20 min stomen. 

Schil je uien, was deze en snijd ze in ringetjes. 

Voeg het toe aan een koekenpan met wat olijfolie. Bak de uien gaar. Nadat de uien gaar zijn voeg je de suiker, kaneel en rozijnen toe. Bak het geheel nog 5 min en dan kan je het vuur uitzetten. 

Na 20 min cous cous stomen haal je de cous cous uit de pan. Doe deze terug in de schaal laat het even afkoelen. Voeg hierna 150 ML water toe. Laat het water goed ingenomen worden door de cous cous. Meng dit dan goed door elkaar en wrijf de cous cous tussen je handen tot de klontjes cous cous allemaal weg zijn. 

Doe de cous cous dan weer 20 min in de cous cous pan. Na 20 min haal je de cous cous er weer uit en herhaal je het proces. Je voegt dus wederom 150 ML water toe. 

Hierna mag de cous cous weer voor 20 min de cous cous pan om te stomen. 

Je hebt nu de cous cous 3 x gestoomd. Je mag de cous cous terug in de schaal doen, voeg nu de ongezouten roomboter toe aan de cous cous. Meng alles goed door elkaar en doe de cous cous weer terug in de stoompan en stoom het nog 1 x 10 min. 

Kruid je kippenbouten met kipkruiden en bak deze gaar. Mijn kippenbouten doe ik altijd 12 min in de airfryer. Zo zijn ze lekker gaar en knapperig. 

Nadat je cous cous gaar is schep je het op in een bord, doe hier je uien rozijnen boven op en eindig met de kippenbouten. 

Geniet er van.