Een absolute must in de Marokkaanse keuken. De tajine is wel een van de bekendere gerechten. De tajine kan je uiteraard op allerlei manieren maken. Hierbij laat ik jullie zien hoe ik het op mijn manier doe. 

#Tajine #Moroccan #Veggies #Delicious #Dinner #Sihamlkc 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

2 uien 

3 tomaten 

400 gram aardappelen

Doperwten 

Tuin bonen

3 wortelen

1 groene paprika 

1 rode paprika 

100 ML olijfolie

100 ML zonnebloemolie 

1 theelepel paprika poeder

1 theelepel kurkuma 

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel komijn 

1 theelepel zout 

Kippenbouten 

Verse peterselie 

Verse koriander

150 ML water

1 klein tomatenpuree blikje 

Bereidingswijze

Voeg de olijfolie en de zonnebloem olie goe aan de tajine. Schil en snijd de uien in ringen en leg deze in de tajine. Was en snijd de tomaten in plakjes en voeg deze ook toe aan de tajine. Doe het zelfde met de paprika en de aardappelen. Rasp de wortelen en snijd deze in stukken ook de wortelen gaan de tajine in. Verdeel hierna de tuinbonen en doperwten  goed over de tajine. 

Neem je glas water en voeg hier de tomatenpuree aan toe. Meng het geheel door elkaar. Leg dit dan aan de kant. 

Was je kip en leg deze in de tajine. Strooi je kruiden over je tajine heen. Giet je water tomatenpuree mengsel eroverheen. 

Hak de peterselie en koriander fijn en strooi deze ook over de tajine. 

Zet de tajine met de deksel erop op het vuur en laat de tajine gedurende 1 uur rustig koken.

Doe je dit in een ovenschaal dan zet je de oven aan op 180 graden gedurende 1 uur. 

Nadat alles gaar is kan je opdienen 

Geniet ervan.

Liefs,

Siham