Overheerlijke Kokos jam koekjes, deze koekjes zijn al jaren geliefd bij ons in het gezin. Je kunt ze maken met aardbeien of abrikozenjam. Ook zie je ze vaak als 2 koekjes op elkaar. Dit doe ik niet, geef mij maar 1 maar dan groter koekje. Heerlijk!

Hieronder kun je het recept doornemen.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

500 Gram bloem
75 ML olie
3 Eieren
125 gram suiker
1 Vanillesuiker
1 Bakpoeder
75 Gram boter
Snufje zout

Geraspte Kokos
Abrikozenjam

 

Bereidingswijze

Verwarm als eerst de olie met de boter dit moet samen smelten. Doe je vuur wel laag, want de olie kan gaan spetteren.

Klop de suiker met de eieren en voeg langzaam de afgekoelde olie botermengsel toe. Nadat alles gemengd is voeg je de vanillesuiker, bakpoeder en snufje zout toe. Meng alles goed door met een spatel. Voeg nu beetje bij beetje met een zeef je bloem toe. Meng ondertussen het deeg tot het een mooi samenhangend deeg is. Het deeg mag wel wat plakkerig blijven zo blijven je koekjes ook lekker zacht.

Nadat je klaar bent begin je met bolletjes maken. Ik heb de bolletjes afgewogen allemaal 20 gram. Nadat je bolletjes hebt gemaakt kunnen ze voor gedurende 15 min in de oven op 180 graden.

Als ze gaar zijn laat je ze goed afkoelen.

Neem een pannetje en doe je abrikozenjam erin, warm de jam op. Haal hem dan van het vuur dompel het koekje in de jam en haal hem door de kokos heen. En klaar zijn je koekjes.

Geniet er van