Dadelkoekjes

De voorbereidingen voor eid al Fitr zijn al volop aan de gang. De koekjes zijn gebakken, ik heb er zin in!

1 van de koekjes bij ons thuis zijn deze heerlijke dadelkoekjes. Koekjes met dadels zijn bij mij altijd favoriet! Hieronder kun je het recept lezen.

Beschrijving

Wat heb je nodig

250 Gram bloem
1 Theelepel kaneel
Halve theelepel koekkruiden
80 Gram boter
100 Gram fijne suiker
180 Gram dadelpasta
1 Ei
3 Eetlepels melk

 

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een schaal, voeg hier de kaneel, koekkruiden, suiker en boter toe. Stoom de dadelpasta tot het zacht is, voeg het dan toe aan de bloem.

Meng nu alles samen. Je zult merken dat het deeg korrelig is.

Neem een klein schaaltje doe hier je ei en melk in. Klop alles goed samen. Voeg het dan toe aan je deeg en begin met alles samen te kneden. Het is een plakkerig deeg dit zodat je koekjes lekker zacht worden.

Vorm hierna bolletjes en leg ze op je beklede bakplaat.

Druk een walnoot of een pecannoot op je koekje en bak de koekjes af op 180 graden gedurende 15 min.

Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Wanneer de koekjes zijn afgekoeld zeef je er wat poedersuiker overheen.

Geniet van de heerlijke koekjes.



 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *