Pad Thai

Eens in de zoveel tijd gaan we als schoonzussen iets doen, de laatste keer dat we wat zijn gaan doen was als ik het mij goed kan herinneren in februari. We zijn toen heerlijk gaan eten in een Thais restaurant. Ik heb toen gekozen voor Pad Thai. Dit was ook echt een goede keuze!
De Pad Thai was heerlijk bereid, ik heb zelf ook al eens pad Thai gemaakt maar deze vond ik toch wel vele malen lekkerder! Het bord was goed vol opgeschept en ik kreeg helaas niet alles op, het was echt heerlijk maar oh zo veel haha!

Dit gerecht heb ik thuis nagemaakt… het is echt oprecht lekker!

Hieronder kun je lezen wat de bereidingswijze is.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

 

1 Pak Rijstnoodles

Tijgergarnalen of Gamba’s ( Hoeveelheid naar keuze )

200 Gram kipfilet

30 ML zonnebloemolie

4 Teentjes knoflook

200 Gram taugé

Bosui

50 Gram ongezoute cashewnoten

2 Eieren

60 Ml vissaus

50 Gram lichtbruine basterdsuiker

45 Gram tamarinde pasta

15 Ml limoensap

15 Ml rijstazijn

1 Theelepel paprikapoeder

2 Theelepels chilisaus

1 Theelepel sambal

 

Bereidingswijze

 

Kook wat water in de waterkoker en doe de rijstnoodles in een ruime schaal, voeg dan het gekookte water er aan toe en laat het staan. Het is niet de bedoeling dat je de rijstnoodles kookt maar alleen werkt.

Begin als eerst aan je sausje, voeg de vissaus samen met de basterdsuiker in een schaaltje en doe hier de chillisaus, paprikapoeder, tamarindepasta, sambal, rijstazijn en limoensap bij. Meng het samen en leg het aan de kant.

Neem een hakmolen en hak hier de cashewnoten grof in.

 

Neem een ruime wokpan en doe hier de olie in, zet de pan op het vuur. Pel de knoflook en pers deze uit, zodra de pan heet genoeg is voeg je de knoflook toe aan de pan. Bak het een seconde of 30 en voeg dan de gepelde garnalen er aan toe. Bak het kort een minuut is voldoende, snijd ondertussen de kipfilet in smalle reepjes en voeg het dan ook toe. Bak het geheel een minuut of 3 mee. Schuif het aan de kant in de pan en bak de eieren in de zelfde pan, je moet de eieren roerbakken. Als je dit hebt gedaan meng je alles samen, doe nu de helft van je uitgelekte rijstnoodles in de pan. Voeg je saus er aan toe en meng alles samen.

Doe de deksel op de man en laat het rustig alles in zich opnemen. Een minuut is voldoende, voeg dan de rest van rijstnoodles aan de pan samen met 3 kwart van de taugé en de cashewnoten. Meng alles weer samen. Zodra je dit hebt gedaan laat je alles nog een minuut staan in de pan voor je gaat opdienen.

Wanneer het gerecht haar is dien je op met wat verse taugé, cashewnoten en bosui boven je gerecht ter garnering.

Geniet er van.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *