Sticky Kippenbouten & Pistache

Soms wil ik variëren met mijn rijst gerechten. Zo ook met de kip die ik er vrij vaak bij serveer. Deze keer heb ik gekozen voor basic witte rijst met lekkere zoete kippenbouten.

Hieronder kun je mijn recept doornemen en dit thuis maken.

Beschrijving

Wat heb je nodig

Kippenpoten

3 Eetlepels sojassaus

3 Eetlepels chillisaus

3 Eetlepels honing

20 Gram lichtbruine basterdsuiker

4 Uien

3 Teentjes knoflook

Sap van 1 Citroen

Scheutje Olijfolie

Halve Theelepel zwarte peper

Rijst

Handjevol pistache noten

Was de kippenpoten. Bereid de marinade voor door de sojasaus, chillisas, honing, citroensap, zwarte peper samen te voegen. Meng het goed samen. Schil hierna de knoflookteentjes en doe deze in een knoflook pers anders rasp je deze bij je marinade. Meng het geheel nogmaals samen. Marineer hierna de kippenpoten en het liefst laat je deze een aantal uur staan.

Nadat de marinade goed in de kippenpoten is getrokken kun je er voor kiezen om de kippenpoten in de oven te bakken. Ook kun je er voor kiezen om ze in de airfryer te af te bakken. Ik heb ze in de oven gebakken op 200 Graden gedurende 35 min. Doe de kippenbouten in een ovenschaal en ze kunnen lekker de oven in.

Schil de uien en was deze. Snijd de uien dan in smalle repen. Giet een scheut olijfolie in je koekenpan en zet de uien op het vuur. Fruit de uien kort en voeg hierna de basterdsuiker toe. Bak de uien tot ze gekaramelisseerd zijn.

Was de rijst en zet een pan water op. Zodra het water kookt doe je de rijst erbij en kookt deze gaar.Hierna kun je de rijst uitlekken.

Ondertussen zijn de kippenpoten ook klaar.

Dien de rijst op met de uien en de kippenpoten, strooi er nog wat pistache noten op en je gerecht kan opgediend worden.

Geniet er van




0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *