Chocolate Chips Pecan Cookies

Een titel waar geen einde aan komt…Maar ook wanneer je een hapje neemt van dit koekje wil je dus ook absoluut niet stoppen met eten.
Deze overheerlijke chocolate chip koekjes zijn hard van buiten en chewy van binnen. Just my kind of cookie.

Hieronder kun je lezen hoe ik deze koekjes heb gemaakt.

Beschrijving

Wat heb je nodig

65 Gram ongezoute op kamertemperatuur roomboter

60 Gram lichtbruine basterdsuiker

60 Gram witte basterdsuiker

1 Ei

1 Zakje vanillesuiker

160 Gram bloem

1 Theelepel bakingsoda ( 8 Gram )

Snufje zout

20 Gram maizena

Chocolate chips

Pecan noten

Bereidinswijze

Neem een schaal en voeg hier de roomboter in blokjes toe. Doe de witte en lichtbruine basterdsuiker bij. Meng dit samen met een spatel tot het 1 geheel is. Voeg dan de bloem, bakingsoda en het snufje zout toe. Meng het nogmaals goed samen met de spatel. Hierna kan de maizena erbij en meng je het nog een keer. Nu is er een vast deeg ontstaan. De chocolate chips en pecan noten kunnen toegevoegd worden. Ik heb van beide een handjevol toegevoegd. Aan jou de keuze hoeveel je er in wilt.

Nadat je het hebt toegevoegd meng je alles samen en begin je met balletjes rollen van rond 25 a 28 gram. Leg deze op een beklede bakplaat. Doe de bakplaat gedurende 1 uur in de koeling.

Na 1 uur verwarm je de oven voor op 175 graden en bak je de koekjes af in 15 min. Nadat de koekjes gaar zijn laat je ze eerst goed afkoelen voor je ze lekker gaat op eten.

De koekjes zijn 3 dagen goed in een luchtdichte doos.

Geniet er van.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *