Gerookte zalm salade

Afgelopen week was het bloedheet, wat eet je dan… Het liefst drink ik dan alle flessen Sourcy leeg die een bestaan… tijdens warme dagen heb ik geen zin om te koken en a helemaal niet om warme gerechten te maken. Een salade is dan ook ideaal! Het vult is fris en gewoon lekker!

Beschrijving

Wat heb je nodig

500 Gram vlinderpasta

1 Broccoli

200 Gram Apetina Fetakaas blokjes

Cherrie tomaatjes

250 Gram gerookte zalm

1 Oranje paprika

1 Gele paprika

4 Eetlepels citroensap

2 Eetlepels honing

1 theelepel geraspte verse gember

3 Eetlepels rijstolie

Handjevol walnoten

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in kleine roosjes, was de broccoli en doe deze in een pan met ruim water. Kook de broccoli in 8 a 10 min beetgaar.

Neem een andere pan vul deze ook met water en zet hem op het vuur. Zodra het water begint te koken voeg je de pasta toe.

Was de paprika en snijd deze in blokjes, was de cherrie tomaatjes en halveer ze. Lek de kaasblokjes uit. Voeg dit allemaal aan een schaal.

Maak je dressing, pers de citroen uit en voeg 4 eetlepels toe aan een schaaltje. Voeg hierna de rijstolie en de honing toe. Verwijder de schil van de gember was de gember en rasp deze. De gember kun je toevoegen aan de citroen honing dressing.

Zodra de pasta gaar is lek je deze uit. Het zelfde doe je met de broccoli. Voeg de broccoli toe aan de pasta. Laat het nu eerst afkoelen voor je de paprika’s, cherrietomaatjes en de feta blokjes toevoegt. Snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg het ook toe samen met de walnoten. Eindig met de dressing en hussel alles goed samen.

Doe de salade even in de koelkast voor een minuut of 10. Koud is de salade het lekkerst!

Geniet er van.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *